Epoksi Reçine Nedir ? Nereden Başlanmalı ? Nasıl Yapılır ?

03-11-2020 08:28
Epoksi Reçine Nedir  ? Nereden Başlanmalı ? Nasıl Yapılır ?





Reçine sanatı, güzel ve canlı bir tasarım yaratmak için  berrak ve parlak bir epoksi reçinenin bir yüzeye veya silikon kalıba dökülmesini içeren güzel ve benzersiz bir sanat biçimidir. 
Birkaç basit araç ve malzemeyle evde kolayca yapabileceğiniz popüler bir DIY projesidir. Bu blog yazısında, kendi reçine sanatınızı yaratma adımlarında size rehberlik edeceğiz.

Başlamak için neye ihtiyacınız olacak?



Epoksi Reçine  Seti  
Ürün için Tıklayınız
Hassas Terazi
Ürün için Tıklayınız
Döküm Karışım Seti
Ürün için Tıklayınız

Epoksi Boyası
Ürün İçin Tıklayınız

Epoksi Simi
Ürünler için tıklayınız

Epoksi Kalıbı
Ürünler için Tıklayınız

Adım 1: Çalışma alanınızı hazırlayın
Reçine ile çalışmaya başlamadan önce çalışma alanınızın temiz, kuru olduğundan ve her türlü toz veya döküntüden arınmış olduğundan emin olun. Herhangi bir dökülme veya damlamanın yüzeye zarar vermesini önlemek için çalışma yüzeyinizin üzerine plastik masa örtüsü gibi koruyucu bir örtü serin. Her ihtimale karşı yanınızda Islak Mendil Bulundurun.

Adım 2: Reçineyi karıştırın
Sirius veya Craft Resin ısıya dayanıklı 2:1 oranda reçinedir. Bu nedenle Örnek Olarak A part Reçineden 100 gr Hassas Terazi ile ölçelim,tareyi sıfırlayıp ,sonrasında B part Reçineden 50 gr Sertleştirici Katalım ve 5 dakika karıştırın. 15 dk dinlendirin baloncuklardan kurtulmak için.Tüm reçinenin karıştığından ve bulanık kalmadığından emin olun. Cildinizi reçinenin içindeki
 kimyasallardan korumak için mutlaka eldiven kullanın. 

3. Adım: Pigmenti veya boyayı ekleyin
Reçineyi ve sertleştiriciyi karıştırdıktan ve 15 dk beklettikten sonra, sanatınıza benzersiz bir renk vermek için pigment veya boya ekleyebilirsiniz. Epoksi reçineyle kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış bir reçine pigmenti veya boyası kullandığınızdan emin olun. Reçine karışımına birkaç damla pigment veya boya ekleyin ve tamamen karışıncaya kadar yavaşça karıştırın. İstediğiniz rengi elde edene kadar pigment veya boya eklemeye devam edin.


Adım 4: Reçineyi yüzeye veya kalıba dökün
Reçine karışımını yavaşça sanatınız için kullandığınız yüzeye/kalıba dökün. Reçineyi yüzeye eşit şekilde yaymak için bir karıştırma çubuğu kullanın. Oluşabilecek kabarcıkları gidermek için bir ısı tabancası ,baloncuk yok edici sprey veya çakmak ile Kalıba tutmadan üzerindeki Baloncuklardan Kurtulabılırsınız


Adım 5: Tasarımınızı oluşturun
Reçine yüzeye döküldükten sonra,  renkleri birbirine karıştırmak için bir karıştırma çubuğu kullanarak tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Doku ve derinlik oluşturmak için Simler, kurutulmuş çiçekler veya boncuklar gibi başka malzemeler de ekleyebilirsiniz.

Adım 6: Reçinenin kurumasını bekleyin
Tasarımınızı oluşturmayı tamamladıktan sonra reçinenin 24 saat kurumasını bekleyin.

Adım 7: Reçine sanatınızın keyfini çıkarın
Reçine tamamen sertleştiğinde, yeni sanat eserinizi son derece tatmin edici bir şekilde kalıptan çıkarabilirsiniz. Duvara asabilir, masa üstü olarak kullanabilir veya bir arkadaşınıza veya sevdiğinize hediye edebilirsiniz.

Reçine sanatı evde kolaylıkla yapılabilecek eğlenceli ve yaratıcı bir hobidir. Bu basit adımları takip ederek ve kalıptan doğru malzemeleri ve araçları kullanarak, kendi güzel ve benzersiz reçine sanatınızı yapabilirsiniz...




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.